Ophiocordyceps és un gènere de fongs dins la família Ophiocordycipitaceae.[2] El gènere va ser descrit científicament de forma general per primera vegada pel micòleg britànic Tom Petch en 1931,[3] i conté al voltant de 140 espècies que creixen en els insectes.[4] La majoria d'espècies d'aquest gènere són de colors brillants com vermells, taronges i fins negres. La seva consistència és ferma.
Són gèneres anamòrfics [5] que corresponen amb espècies d'Ophiocordyceps: Hirsutella, Hymenostilbe, Paraisaria i Syngliocladium.[6]
El fong Ophiocordyceps unilateralis és conegut pel seu parasitisme sobre les formigues, ja que altera el comportament de les formigues per propagar-se més eficaçment.[7] El fong ataca el cervell de la formiga fent que abandoni la seva colònia. La formiga es mossega la vena vascular principal de la part inferior d'una fulla i roman quieta en aquesta posició fins que mor degut al creixement del fong a l'interior del cos de la formiga.[8]
L'Ophiocordyceps sinensis ataca a les larves de la Lepidoptera en el Tibet, i és conegut per les seves propietats medicinals antitumorals.
El 2011, quatre noves espècies d'Ophiocordyceps van ser descrits en les formigues Camponotus al Brasil.[9]
Ophiocordyceps és un gènere de fongs dins la família Ophiocordycipitaceae. El gènere va ser descrit científicament de forma general per primera vegada pel micòleg britànic Tom Petch en 1931, i conté al voltant de 140 espècies que creixen en els insectes. La majoria d'espècies d'aquest gènere són de colors brillants com vermells, taronges i fins negres. La seva consistència és ferma.
Són gèneres anamòrfics que corresponen amb espècies d'Ophiocordyceps: Hirsutella, Hymenostilbe, Paraisaria i Syngliocladium.
El fong Ophiocordyceps unilateralis és conegut pel seu parasitisme sobre les formigues, ja que altera el comportament de les formigues per propagar-se més eficaçment. El fong ataca el cervell de la formiga fent que abandoni la seva colònia. La formiga es mossega la vena vascular principal de la part inferior d'una fulla i roman quieta en aquesta posició fins que mor degut al creixement del fong a l'interior del cos de la formiga.
L'Ophiocordyceps sinensis ataca a les larves de la Lepidoptera en el Tibet, i és conegut per les seves propietats medicinals antitumorals.
El 2011, quatre noves espècies d'Ophiocordyceps van ser descrits en les formigues Camponotus al Brasil.