dcsimg

Mycetophagidae ( البلجيكية الهولندية )

المقدمة من wikipedia NL

Insecten

De zwamkevers (Mycetophagidae), ook wel schimmelvreters genoemd, zijn een familie van kevers die behoren tot de Polyphaga. De familie kent ook vertegenwoordigers in Nederland en België.[2] Ze hebben een gemiddelde lengte van ongeveer 1 tot 3,7 millimeter, zijn lang-ovaal van vorm en hebben een fijne beharing. De sprieten van de zwamkevers worden dikker naar de spits toe. De tarsen van de vrouwelijke kevers zijn vierledig; de mannetjes hebben voortarsen die drieledig zijn. De insecten komen veel voor onder los en schimmelig boomschors. Zowel de kevers als hun larven voeden zich met schimmels. Over de hele wereld zijn ongeveer 1550 soorten bekend, onderverdeeld in 131 geslachten.

Taxonomie

De familie is als volgt onderverdeeld:

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Leach, W. E. (1815) Zoological Miscellany; being Descriptions of New and Interesting Animals. London, 2: 1-154 (Araneae, pp. 131-134).
  2. "Myceliumkevers, knotssprietkevers en schimmelvreters aan de westrand van Brussel" (PDF-formaat)
ترخيص
cc-by-sa-3.0
حقوق النشر
Wikipedia-auteurs en -editors
النص الأصلي
زيارة المصدر
موقع الشريك
wikipedia NL

Mycetophagidae: Brief Summary ( البلجيكية الهولندية )

المقدمة من wikipedia NL

De zwamkevers (Mycetophagidae), ook wel schimmelvreters genoemd, zijn een familie van kevers die behoren tot de Polyphaga. De familie kent ook vertegenwoordigers in Nederland en België. Ze hebben een gemiddelde lengte van ongeveer 1 tot 3,7 millimeter, zijn lang-ovaal van vorm en hebben een fijne beharing. De sprieten van de zwamkevers worden dikker naar de spits toe. De tarsen van de vrouwelijke kevers zijn vierledig; de mannetjes hebben voortarsen die drieledig zijn. De insecten komen veel voor onder los en schimmelig boomschors. Zowel de kevers als hun larven voeden zich met schimmels. Over de hele wereld zijn ongeveer 1550 soorten bekend, onderverdeeld in 131 geslachten.

ترخيص
cc-by-sa-3.0
حقوق النشر
Wikipedia-auteurs en -editors
النص الأصلي
زيارة المصدر
موقع الشريك
wikipedia NL