dcsimg
Imagem de Acetabularia crenulata
Life » » Archaeplastida » » Chlorophyta » Ulvophyceae » » Polyphysaceae

Acetabularia J. V. Lamouroux 1812

Acetabularia ( Catalão; Valenciano )

fornecido por wikipedia CA

Acetabularia són algues verdes gegants (0,5 a 10 cm de llargada), unicel·lulars i uninucleades, marines, amb una forma característica de paraigües. Es feren molt famoses amb els experiments de Joachim Hammerling als anys 1930, on trasplantant parts de A. mediterranea i A. crenulata mostrà que la informació genètica dels eucariotes està continguda en els nuclis.[1] Les espècies com A. acetabulum es continuen emprant com a organisme model per a estudis de relacions nucli/citoplasma, organització citoòsia i ritme circadiari.[2]

Acetabularia està al límit dels organismes unicel·lulares, essent un dels més grans exemples trobats. Té a més, un nucli gran, d'uns 100 micròmetres (abans de la meiosi).[3]

Referències

  1. Hammerling, J. «Nucleo-cytoplasmic relationships in the development of Acetabularia». J. Intern. Rev. Cytol., 2, 1953, pàg. 475-498.
  2. Mandoli, Dina F. «Elaboration of body plan & phase change during development of Acetabularia: How Is the Complex Architecture of a Giant Unicell Built?». Annual Review of Plant Physiology and Plant Molecular Biology, 49, Jun 1998, pàg. 173-198. PMID: 15012232.
  3. Shihira-Ishikawa, Ikuko «Chromosome behavior in the primary nucleus of Acetabularia calyculus as revealed by epifluorescent microscopy». Protoplasma, 122,, Feb 1984, pàg. 27-34. DOI: 10.1007/BF01279434.

Enllaços externs

 src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Acetabularia Modifica l'enllaç a Wikidata
licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Autors i editors de Wikipedia
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia CA

Acetabularia: Brief Summary ( Catalão; Valenciano )

fornecido por wikipedia CA

Acetabularia són algues verdes gegants (0,5 a 10 cm de llargada), unicel·lulars i uninucleades, marines, amb una forma característica de paraigües. Es feren molt famoses amb els experiments de Joachim Hammerling als anys 1930, on trasplantant parts de A. mediterranea i A. crenulata mostrà que la informació genètica dels eucariotes està continguda en els nuclis. Les espècies com A. acetabulum es continuen emprant com a organisme model per a estudis de relacions nucli/citoplasma, organització citoòsia i ritme circadiari.

Acetabularia està al límit dels organismes unicel·lulares, essent un dels més grans exemples trobats. Té a més, un nucli gran, d'uns 100 micròmetres (abans de la meiosi).

licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Autors i editors de Wikipedia
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia CA