dcsimg

Kääpiöpiiskujänis ( Finlandês )

fornecido por wikipedia FI

Kääpiöpiiskujänis eli pikkupika (Ochotona pusilla) on piiskujänisten heimoon kuuluva laji. Sitä tavataan Volga-joen varrella ja Ural-vuoriston sekä Irtysh-joen seudulla. Sitä esiintyi Aasiassa jo plioseenikaudella. Se on noin 15 cm pitkä. Sillä on lyhyt pää ja sen häntä ei ole kovin näkyvä. Laji parittelee 3-5 kertaa vuodessa ja se tapahtuu keväällä ja kesällä. Naaraan tiineys kestää 20-24 päivää. Pesueessa on 3-13 poikasta. Vieroitusikä on keskimäärin 20-22 päivää. Kääpiöpiiskujänis voi olla aktiivinen sekä yöllä että päivällä. Se ei talvehdi, vaan on aktiivinen ympäri vuoden. Se on laumaeläin.[3]

Lähteet

  1. IUCN Red List of Threatened Species. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. (englanniksi)
  2. Ochotona pusilla Itis Report. 8.7.2015. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  3. Ordway B.: Ochotona pusilla Animal Diversity Web. 2004. Viitattu 8.7.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla

licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia FI

Kääpiöpiiskujänis: Brief Summary ( Finlandês )

fornecido por wikipedia FI

Kääpiöpiiskujänis eli pikkupika (Ochotona pusilla) on piiskujänisten heimoon kuuluva laji. Sitä tavataan Volga-joen varrella ja Ural-vuoriston sekä Irtysh-joen seudulla. Sitä esiintyi Aasiassa jo plioseenikaudella. Se on noin 15 cm pitkä. Sillä on lyhyt pää ja sen häntä ei ole kovin näkyvä. Laji parittelee 3-5 kertaa vuodessa ja se tapahtuu keväällä ja kesällä. Naaraan tiineys kestää 20-24 päivää. Pesueessa on 3-13 poikasta. Vieroitusikä on keskimäärin 20-22 päivää. Kääpiöpiiskujänis voi olla aktiivinen sekä yöllä että päivällä. Se ei talvehdi, vaan on aktiivinen ympäri vuoden. Se on laumaeläin.

licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia FI