dcsimg

Bramiinihaukka ( finnois )

fourni par wikipedia FI


Bramiinihaukka (Haliastur indus) on haukkojen heimoon kuuluva päiväpetolintu. Australia, Bangladesh, Brunei, Kambodža, Kiina, Intia, Indonesia, Laos, Macao, Malesia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Papua-Uusi-Guinea, Filippiinit, Singapore, Salomonsaaret, Sri Lanka, Taiwan, Thaimaa, Itä-Timor, Vietnam. Muuttolintuna sitä tavataan seuraavissa maissa: Bhutan, Hongkong, Malediivit, Palau, Vanuatu. Sitä tavataan myös Arabiemiraateissa, mutta alkuperä tuntematon.[1]

Lajin kannan suuruudeksi arvioidaan alle 100 000 yksilöä ja Kiinassa arvioidaan olevan alle sata pesivää paria. Kanta on kuitenkin pienenemässä etenkin Kaakkois-Aasiassa. Syynä on elinalueiden supistuminen, liiallinen tuholaismyrkkyjen käyttö, mahdollisesti myös yleinen hygienia, jolloin syötävää jätettä on tarjolla vähemmän.[3]

Sen elinpiiriä ovat sisämaan järvet ja suot sekä merenrannikko vuorovesialueella ja mangrovekasvusto vuoroveden yläpuolella.[3]

Lähteet

  1. a b BirdLife: Haliastur indus IUCN Red List of Threatened Species. Version ver 3.1. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 14.1.2016. (englanniksi)
  2. Integrated Taxonomic Information System (ITIS): Haliastur indus (TSN 175472) itis.gov. Viitattu 14.1.2016. (englanniksi)
  3. a b Birdlife.org
Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI

Bramiinihaukka: Brief Summary ( finnois )

fourni par wikipedia FI


Bramiinihaukka (Haliastur indus) on haukkojen heimoon kuuluva päiväpetolintu. Australia, Bangladesh, Brunei, Kambodža, Kiina, Intia, Indonesia, Laos, Macao, Malesia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Papua-Uusi-Guinea, Filippiinit, Singapore, Salomonsaaret, Sri Lanka, Taiwan, Thaimaa, Itä-Timor, Vietnam. Muuttolintuna sitä tavataan seuraavissa maissa: Bhutan, Hongkong, Malediivit, Palau, Vanuatu. Sitä tavataan myös Arabiemiraateissa, mutta alkuperä tuntematon.

Lajin kannan suuruudeksi arvioidaan alle 100 000 yksilöä ja Kiinassa arvioidaan olevan alle sata pesivää paria. Kanta on kuitenkin pienenemässä etenkin Kaakkois-Aasiassa. Syynä on elinalueiden supistuminen, liiallinen tuholaismyrkkyjen käyttö, mahdollisesti myös yleinen hygienia, jolloin syötävää jätettä on tarjolla vähemmän.

Sen elinpiiriä ovat sisämaan järvet ja suot sekä merenrannikko vuorovesialueella ja mangrovekasvusto vuoroveden yläpuolella.

licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI