dcsimg

Juurikärpäset ( 芬蘭語 )

由wikipedia FI提供

Juurikärpäset (Anthomyiidae) on kaksisiipisten suuri heimo. Useimmat harmaat, tavallisen näköiset kärpäset kuuluvat joko juurikärpäsiin tai sukaskärpäsiin (Muscidae). Monien juurikärpäslajien toukat elävät kasvien juuristossa. Aikuiset yksilöt syövät kukkien mettä ja muita kasvinesteitä, ja ovat siksi tärkeitä pölyttäjiä monille kasvilajeille. Sukujen Pegomya, Delia, Phorbia, Botanophila ja Chirosia toukat syövät eläviä kasvinosia, ja jotkut niistä ovat haitallisia tuhohyönteisiä. Joidenkin Pegomya-suvun lajien toukat syövät sienten itiöemiä. [1]

Suku jaetaan kahteen alaheimoon Pegomyinae (8 sukua) ja Anthomyiinae (23 sukua), ja nämä edelleen neljään tribukseen; lisäksi suku Amygdalops ei kuulu kumpaankaan alaheimoon.[2]

Sukuja ja lajeja; toukkien ravinnon lähde

Eri sukujen toukilla on hyvin erilaisia ravinnon lähteitä.[1]

Alaheimo Anthomyiinae

Alaheimo Pegomyinae

Lähteet

  1. a b Griffiths C: Anthomyiid Flies (Diptera: Anthomyiidae) of the Yukon. Insects of the Yukon, 1997. Ottawa, Kanada: Biological Survey of Canada. Artikkelin verkkoversio Viitattu 2.4.2009.
  2. ITIS taksonomian lähde
  3. Tuholaiset, kasvitaudit Uudenmaan maaseutuopisto (suom. nimien lähde)
Tämä eläimiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
許可
cc-by-sa-3.0
版權
Wikipedian tekijät ja toimittajat
原始內容
參訪來源
合作夥伴網站
wikipedia FI

Juurikärpäset: Brief Summary ( 芬蘭語 )

由wikipedia FI提供

Juurikärpäset (Anthomyiidae) on kaksisiipisten suuri heimo. Useimmat harmaat, tavallisen näköiset kärpäset kuuluvat joko juurikärpäsiin tai sukaskärpäsiin (Muscidae). Monien juurikärpäslajien toukat elävät kasvien juuristossa. Aikuiset yksilöt syövät kukkien mettä ja muita kasvinesteitä, ja ovat siksi tärkeitä pölyttäjiä monille kasvilajeille. Sukujen Pegomya, Delia, Phorbia, Botanophila ja Chirosia toukat syövät eläviä kasvinosia, ja jotkut niistä ovat haitallisia tuhohyönteisiä. Joidenkin Pegomya-suvun lajien toukat syövät sienten itiöemiä.

Suku jaetaan kahteen alaheimoon Pegomyinae (8 sukua) ja Anthomyiinae (23 sukua), ja nämä edelleen neljään tribukseen; lisäksi suku Amygdalops ei kuulu kumpaankaan alaheimoon.

許可
cc-by-sa-3.0
版權
Wikipedian tekijät ja toimittajat
原始內容
參訪來源
合作夥伴網站
wikipedia FI