dcsimg
Plancia ëd Ichthyophis kohtaoensis Taylor 1960
Life » » Metazoa » » Vertebrata » » Anfibi » Gymnophiona

Ichthyophiidae Taylor 1968

Ictiòfid ( Catalan; Valensian )

fornì da wikipedia CA

Els ictiòfids (Ichthyophiidae) són una família d'amfibis gimnofions compost per tres gèneres. Es distribueixen per Filipines, Índia, el sud-est de la Xina, Tailàndia i l'arxipèlag malai fins a la línia de Wallace.[1]

Són caecilians primitius, mancats de moltes característiques que es troben en altres famílies. Per exemple, les seves boques no estan per sota dels seus caps, tenen cues, i tenen nombroses escates en els seus cossos. No obstant això, tenen dos conjunts de músculs per tancar la mandíbula, una característica única per als caecilians, però absent en la família relacionada dels rinatremàtids.[2]

Posen els ous en cavitats de sòls humits, on s'endinsen en larves que busquen rierols o filtres subterranis, abans de transformar-se en adults. Algunes proves indiquen que les femelles poden protegir els seus ous fins que esclaten.[2]

Gèneres

Referències

  1. Frost, Darrel R. «Ichthyophiidae Taylor, 1968». Amphibian Species of the World 5.6, an Online Reference. American Museum of Natural History, 2013. [Consulta: 23 abril 2013].
  2. 2,0 2,1 Nussbaum, Ronald A.. Encyclopedia of Reptiles and Amphibians. San Diego: Academic Press, 1998, p. 55. ISBN 0-12-178560-2.

Bibliografia

 src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ictiòfid Modifica l'enllaç a Wikidata
licensa
cc-by-sa-3.0
drit d'autor
Autors i editors de Wikipedia
original
visité la sorgiss
sit compagn
wikipedia CA

Ictiòfid: Brief Summary ( Catalan; Valensian )

fornì da wikipedia CA

Els ictiòfids (Ichthyophiidae) són una família d'amfibis gimnofions compost per tres gèneres. Es distribueixen per Filipines, Índia, el sud-est de la Xina, Tailàndia i l'arxipèlag malai fins a la línia de Wallace.

Són caecilians primitius, mancats de moltes característiques que es troben en altres famílies. Per exemple, les seves boques no estan per sota dels seus caps, tenen cues, i tenen nombroses escates en els seus cossos. No obstant això, tenen dos conjunts de músculs per tancar la mandíbula, una característica única per als caecilians, però absent en la família relacionada dels rinatremàtids.

Posen els ous en cavitats de sòls humits, on s'endinsen en larves que busquen rierols o filtres subterranis, abans de transformar-se en adults. Algunes proves indiquen que les femelles poden protegir els seus ous fins que esclaten.

licensa
cc-by-sa-3.0
drit d'autor
Autors i editors de Wikipedia
original
visité la sorgiss
sit compagn
wikipedia CA