dcsimg

Saukkobeletti ( Finlandèis )

fornì da wikipedia FI

Saukkobeletti eli saukkonäätä[2] (Cynogale bennettii) on sivettieläimiin kuuluva petonisäkäs. Sitä tavataan Malakan niemimaalla sekä Borneon ja Sumatran saarilla vetisillä soilla sekä purojen ja jokien varsilla. [3]

Saukkobeletti näyttää hyvin paljon merisaukolta. Laji on hyvin sopeutunut osittaiseen vesielämään.[4] Saukkobeletit pystyvät sulkemaan sieraimensa ja korvansa läpällä. Niillä on melko leveät räpyläjalat uimista varten. Kooltaan saukkobeletit ovat noin 70–88 senttimetriä. Lajin turkki on pohjaltaan vaalea, mutta karvat tummenevat kärkeä kohti. Lisäksi muuten lähes mustassa turkissa on siellä täällä harmaampia karvoja. Saukkobeletin viiksikarvat ovat pitkät ja niitä on reilusti.[3]

Lähteet

  1. Duckworth, J.W., Sebastian, T., Jennings, A. & Veron, G.: Cynogale bennettii IUCN Red List of Threatened Species. Version 2014.1. 2008. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 23.7.2014. (englanniksi)
  2. Haaramo, Mikko: Viverridae Mikko's Phylogeny Archive. Viitattu 22. elokuuta 2007.
  3. a b Cynogale bennettii Animal Diversity Web. University of Michigan. Viitattu 22. elokuuta 2007. (englanniksi)
  4. Otter Civet lioncrusher.com. Viitattu 22. elokuuta 2007. (englanniksi)
Tämä nisäkkäisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
licensa
cc-by-sa-3.0
drit d'autor
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visité la sorgiss
sit compagn
wikipedia FI

Saukkobeletti: Brief Summary ( Finlandèis )

fornì da wikipedia FI

Saukkobeletti eli saukkonäätä (Cynogale bennettii) on sivettieläimiin kuuluva petonisäkäs. Sitä tavataan Malakan niemimaalla sekä Borneon ja Sumatran saarilla vetisillä soilla sekä purojen ja jokien varsilla.

Saukkobeletti näyttää hyvin paljon merisaukolta. Laji on hyvin sopeutunut osittaiseen vesielämään. Saukkobeletit pystyvät sulkemaan sieraimensa ja korvansa läpällä. Niillä on melko leveät räpyläjalat uimista varten. Kooltaan saukkobeletit ovat noin 70–88 senttimetriä. Lajin turkki on pohjaltaan vaalea, mutta karvat tummenevat kärkeä kohti. Lisäksi muuten lähes mustassa turkissa on siellä täällä harmaampia karvoja. Saukkobeletin viiksikarvat ovat pitkät ja niitä on reilusti.

licensa
cc-by-sa-3.0
drit d'autor
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visité la sorgiss
sit compagn
wikipedia FI