dcsimg
Plancia ëd Hexactinellida Schmidt 1870

Hexasterophora Schulze 1886

Hexasteròfors ( Catalan; Valensian )

fornì da wikipedia CA

Els hexasteròfors (Hexasterophora) són una subclasse d'esponges dins la classe hexactinèll·ids.[1] Els hexasteròfors van aparèixer a l'Ordovicià i s'han separat en els quatre ordres actuals, que inclouen els aulocalicòids, els hexactinosos, els licniscossos i els lissacinosos.

Els hexasteròfors tenen esquelets formats pel solapament de sis espícules ratllades.[1] Normalment aquestes esponges estan enganxades fermament per la seva base a substrats durs: menys sovint s'ancoren per les espícules i rarament s'insereixen directament en els sediments solts dels fons marins. Els quatre grups es diferencien per l'extensió de la fusió de les espícules adjacents.

Referències

 src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hexasteròfors Modifica l'enllaç a Wikidata
licensa
cc-by-sa-3.0
drit d'autor
Autors i editors de Wikipedia
original
visité la sorgiss
sit compagn
wikipedia CA

Hexasteròfors: Brief Summary ( Catalan; Valensian )

fornì da wikipedia CA

Els hexasteròfors (Hexasterophora) són una subclasse d'esponges dins la classe hexactinèll·ids. Els hexasteròfors van aparèixer a l'Ordovicià i s'han separat en els quatre ordres actuals, que inclouen els aulocalicòids, els hexactinosos, els licniscossos i els lissacinosos.

Els hexasteròfors tenen esquelets formats pel solapament de sis espícules ratllades. Normalment aquestes esponges estan enganxades fermament per la seva base a substrats durs: menys sovint s'ancoren per les espícules i rarament s'insereixen directament en els sediments solts dels fons marins. Els quatre grups es diferencien per l'extensió de la fusió de les espícules adjacents.

licensa
cc-by-sa-3.0
drit d'autor
Autors i editors de Wikipedia
original
visité la sorgiss
sit compagn
wikipedia CA