dcsimg

Conill de Nuttall ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

El conill de Nuttall (Sylvilagus nuttallii) és una espècie de mamífer de la família Leporidae que viu a Nord-amèrica. Concretament es troba a Canadà als estats d'Alberta, Columbia Britànica i Saskatchewan i als Estats Units d'Amèrica als estats d'Arizona, Califòrnia, Colorado, Idaho, Montana, Nebraska, Nevada, Nou Mèxic, Dakota del Nord, Dakota del Sud, Oregon, Utah, Washington i Wyoming.[1] Pot viure en una gran varietat d'hàbitats, encara que normalment al nord habita en zones amb artemísia i al sud en zones boscoses.[1] La gestació dura entre 28 i 30 dies; la femella pot tenir entre dues i cinc ventrades cada any amb un nombre d'entre quatre i sis cries per ventrada.[1]

Aquest tàxon fou anomenat en honor del botànic i zoòleg britànic Thomas Nuttall.[2]

Referències

  1. 1,0 1,1 1,2 «Sylvilagus nuttallii» (en anglès). IUCN Red List. [Consulta: 15 agost 2014].
  2. Beolens, B.; Watkins, M.; Grayson, M. The Eponym Dictionary of Mammals (en anglès). The Johns Hopkins University Press, 2009, p. 295. ISBN 978-0801893049.
 src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Conill de Nuttall Modifica l'enllaç a Wikidata
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Conill de Nuttall: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

El conill de Nuttall (Sylvilagus nuttallii) és una espècie de mamífer de la família Leporidae que viu a Nord-amèrica. Concretament es troba a Canadà als estats d'Alberta, Columbia Britànica i Saskatchewan i als Estats Units d'Amèrica als estats d'Arizona, Califòrnia, Colorado, Idaho, Montana, Nebraska, Nevada, Nou Mèxic, Dakota del Nord, Dakota del Sud, Oregon, Utah, Washington i Wyoming. Pot viure en una gran varietat d'hàbitats, encara que normalment al nord habita en zones amb artemísia i al sud en zones boscoses. La gestació dura entre 28 i 30 dies; la femella pot tenir entre dues i cinc ventrades cada any amb un nombre d'entre quatre i sis cries per ventrada.

Aquest tàxon fou anomenat en honor del botànic i zoòleg britànic Thomas Nuttall.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA