dcsimg
Rodrigo Medellin   cc-by-nc-4.0

Natalidae (Funnel Eared Bats) is a family of bats. They are insectivores. Reproduction is viviparous and dioecious. Funnel Eared Bats rely on flight to move around.

сите записи
сите записи
сите записи

EOL има податоци за 23 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Natalidae. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Natalidae

Средините во кои живеат многу видови на Natalidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Natalidae.

Rodrigo Medellin   cc-by-nc-4.0

Живеалишта на Natalidae

Средините во кои живеат многу видови на Natalidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Natalidae.