dcsimg
Ria Tan   cc-by-nc-sa

Chiroptera (Bats) is a group of mammals. There are 1308 species of bats, in 214 genera and 30 families. This group has been around since the Thanetian Age. Bats includes groups like Bumblee Bats, Archaeonycteridae, and Miniopteridae. They are insectivores. Reproduction is viviparous and dioecious. Bats rely on flight to move around.

сите записи
сите записи
сите записи

EOL има податоци за 33 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Лилјаци. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Лилјаци

Средините во кои живеат многу видови на Лилјаци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Лилјаци.

Ria Tan   cc-by-nc-sa

Живеалишта на Лилјаци

Средините во кои живеат многу видови на Лилјаци. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Лилјаци.