dcsimg

Näsiäkasvit ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Näsiäkasvit (Thymelaeaceae)[2] on kasviheimo, johon kuuluu noin 700–750 lajia 50 suvussa. Suurin osa lajeista kasvaa tropiikissa ja ovat syötynä myrkyllisiä. Siihen kuuluu ennen kaikkea varpuja ja pieniä pensaita, jonkin verran myös köynnöstäviä kasveja.[3]

Heimo on määritetty lahkoon Myrtales. Aiemmin Cronquistin järjestelmässä se kuului lahkoon Malvales.[3] Myös Angiosperm Phylogeny Group luokittelee näsiäkasvit Malvales-lahkoon.[4]

Sukuja

Näsiäkasveihin kuuluu 50 sukua:[4]

Lähteet

  1. ITIS
  2. a b c d e f g ONKI-ontologiapalvelu, Kassu (suomenkieliset nimet) yso.fi. Viitattu 27.7.2012.
  3. a b Watson, L., and Dallwitz, M.J.: The families of flowering plants 1992-2009. Institute of Botany, Chinese Academy of Sciences. Viitattu 5.7.2009. (englanniksi)
  4. a b Stevens, P. F. (2001–): Angiosperm Phylogeny Website (Thymelaeaceae) mobot.org. Viitattu 24.9.2011. (englanniksi)
  5. Suomen Lajitietokeskus: hapsunapit – Dicranolepis Viitattu 15.12.2018
Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI

Näsiäkasvit: Brief Summary ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Näsiäkasvit (Thymelaeaceae) on kasviheimo, johon kuuluu noin 700–750 lajia 50 suvussa. Suurin osa lajeista kasvaa tropiikissa ja ovat syötynä myrkyllisiä. Siihen kuuluu ennen kaikkea varpuja ja pieniä pensaita, jonkin verran myös köynnöstäviä kasveja.

Heimo on määritetty lahkoon Myrtales. Aiemmin Cronquistin järjestelmässä se kuului lahkoon Malvales. Myös Angiosperm Phylogeny Group luokittelee näsiäkasvit Malvales-lahkoon.

licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI