dcsimg

Vespadelus finlaysoni ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Vespadelus finlaysoni és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids. És endèmic d'Austràlia (Austràlia Occidental, el Territori del Nord i Austràlia Meridional).[2] Té una varietat d'hàbitats naturals, que van des dels deserts fins a les zones tropicals humides del nord. Es creu que no hi ha cap amenaça significativa per a la supervivència d'aquesta espècie.[2] Aquest tàxon fou anomenat en honor del químic i naturalista australià Hedley Herbert Finlayson.[3]

Reproducció

Les femelles es poden reproduir dues vegades l'any i parir una sola cria (tot i que al voltant d'una cinquena part dels naixements són de bessons).[4]

Referències

  1. Catalogue of Life (anglès)
  2. 2,0 2,1 McKenzie, N.; Reardon, T. Vespadelus finlaysoni. UICN 2008. Llista Vermella d'espècies amenaçades de la UICN, edició 2008, consultada el 21 juliol 2014.
  3. Beolens, B.; Watkins, M.; Grayson, M. The Eponym Dictionary of Mammals (en anglès). The Johns Hopkins University Press, 2009, p. 134. ISBN 978-0801893049.
  4. Reardon, T. B., Milne, D. J., Kutt, A. S. i Armstrong, K. N., 2008. Finlayson's Cave Bat, Vespadelus finlaysoni. A: S. Van Dyck i R. Strahan (eds), The mammals of Australia. Tercera edició, pp. 565-566. Reed New Holland, Sydney, Austràlia.


Enllaços externs

 src= Podeu veure l'entrada corresponent a aquest tàxon, clade o naturalista dins el projecte Wikispecies.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Vespadelus finlaysoni: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

Vespadelus finlaysoni és una espècie de ratpenat de la família dels vespertiliònids. És endèmic d'Austràlia (Austràlia Occidental, el Territori del Nord i Austràlia Meridional). Té una varietat d'hàbitats naturals, que van des dels deserts fins a les zones tropicals humides del nord. Es creu que no hi ha cap amenaça significativa per a la supervivència d'aquesta espècie. Aquest tàxon fou anomenat en honor del químic i naturalista australià Hedley Herbert Finlayson.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA