dcsimg
Sid Mosdell   cc-by

Aves (Birds) is a group of Dinosauria. There are 11370 species of birds, in 2616 genera and 360 families. Birds includes groups like Confuciusornithidae, Archaeopterygidae, and Anchiornithidae. They rely on flight to move around.

сите записи

EOL има податоци за 34 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на птица. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на птица

Средините во кои живеат многу видови на птица. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови птица.

Sid Mosdell   cc-by

Живеалишта на птица

Средините во кои живеат многу видови на птица. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови птица.