dcsimg
  cc-by-nc-sa-3.0

Bryophyta (Mosses) is a group of plants. There are 13295 species of mosses, in 937 genera and 97 families. This group has been around since the Silurian Period. Mosses are photoautotrophs.

сите записи

EOL има податоци за 7 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Мов. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Мов

Средините во кои живеат многу видови на Мов. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Мов.

  cc-by-nc-sa-3.0

Живеалишта на Мов

Средините во кои живеат многу видови на Мов. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Мов.