dcsimg

Abeliat ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Abeliat (Abelia) on kuusamakasvien heimoon kuuluva kasvisuku. Suvussa on noin 30 lajia pensaita, jotka kasvavat luonnossa Itä-Aasiassa ja Meksikossa. Monia lajeja viljellään koristepensaana näyttävän, pitkään kestävän kukinnan ja lehdystön ansiosta. Koristekasvina käytettyjä lajeja ovat muun muassa Abelia chinensis ja Abelia schumannii Kiinasta, Abelia triflora Himalajalta ja Abelia floribunda Meksikosta. Myös lajienvälisiä risteymiä viljellään.[1] Suomeksi nimetty abelialaji on tuoksuabelia (Abelia mosanensis).[2] Abeliat ovat vanamoiden lähisukulaisia.

Lajeja ja risteymiä

  • Abelia chinensis
  • Abelia insularisullunginabelia
  • Abelia mosanensistuoksuabelia
  • Abelia schumannii
  • Abelia serrata
  • Abelia spathulata
  • Abelia triflora
  • Abelia × grandifloraisoabelia

[3]

Lähteet

  1. Brickell, Christopher & Cathey, H. Marc (editors): A to Z Encyclopedia of Garden Plants (The American Horticultural Society). DK Publishing 2004. ISBN 0-7566-0616-0
  2. Räty, Ella (toim.): Viljelykasvien nimistö. Puutarhaliiton julkaisuja nro 363. Helsinki 2012. ISBN 978-951-8942-92-7
  3. Abelia – abeliat Kassu – Kasvien suomenkieliset nimet. Viitattu 19.10.2017.
licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI

Abeliat: Brief Summary ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Abeliat (Abelia) on kuusamakasvien heimoon kuuluva kasvisuku. Suvussa on noin 30 lajia pensaita, jotka kasvavat luonnossa Itä-Aasiassa ja Meksikossa. Monia lajeja viljellään koristepensaana näyttävän, pitkään kestävän kukinnan ja lehdystön ansiosta. Koristekasvina käytettyjä lajeja ovat muun muassa Abelia chinensis ja Abelia schumannii Kiinasta, Abelia triflora Himalajalta ja Abelia floribunda Meksikosta. Myös lajienvälisiä risteymiä viljellään. Suomeksi nimetty abelialaji on tuoksuabelia (Abelia mosanensis). Abeliat ovat vanamoiden lähisukulaisia.

licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI