De mostandklauw (Calathus cinctus) is een keversoort uit de familie van de loopkevers (Carabidae).[1] De wetenschappelijke naam van de soort werd in 1850 gepubliceerd door Victor Ivanovitsch Motschulsky.
Bronnen, noten en/of referenties
Calathus cinctus er en av billene i delgruppen (underfamilien) Platyninae i familiegruppen løpebiller. Systematikken følger Carabidae of the World.[1]
Calathus cinctus finnes i Europa, østover i Asia, og i Nord-Afrika. Den er vanlig i Norge.
Calathus cinctus er 6-8 mm lang og en generelt litt smale løpebiller med lange slanke bein. Oversiden er ganske flat, mens buksiden er mer rund. Den er mørkt svart på farge. Brystskjoldet er litt smalere bakerst og er rødlig brunt. Antennens fjerde ledd med fine korte hår og en lang børste/børster i spissen. (Krever forstørrelse for å se). Kloen (kloleddet) ytterst på beina har fine tenner på innsiden. Dekkvingene har tre børstepunkt i det tredje rillemellomrom. kanter og har avrundede bakhjørner. Den ligner og er i nær slekt med Calathus mollis.
Calathus cinctus finnes helst på fuktige lokaliteter, på strender og langs vassdrag. Den finnes ofte på sandtrender (sanddyner) langs kysten. Den tilhører gruppen av insekter med fullstendig forvandling (holometabole insekter), som gjennomgår en metamorfose i løpet av utviklingen. Larvene er radikalt forskjellige fra de voksne i levevis og i kroppsbygning. Mellom larvestadiet og det voksne stadiet er et puppestadie, en hvileperiode, der billens indre og ytre organer endres. Larvene lever som predatore.
Calathus cinctus er en av billene i delgruppen (underfamilien) Platyninae i familiegruppen løpebiller. Systematikken følger Carabidae of the World.
Calathus cinctus é uma espécie de insetos coleópteros pertencente à família Carabidae.[1]
A autoridade científica da espécie é Motschulsky, tendo sido descrita no ano de 1850.
Trata-se de uma espécie presente no território português.
Calathus cinctus é uma espécie de insetos coleópteros pertencente à família Carabidae.
A autoridade científica da espécie é Motschulsky, tendo sido descrita no ano de 1850.
Trata-se de uma espécie presente no território português.