dcsimg
Life » » Fungi » » Ascomycota » » Gyalectaceae »

Ramonia luteola Vezda

Tulvaruukkujäkälä ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Tulvaruukkujäkälä[2] (Ramonia luteola, Vĕzda) on jäkälälaji. Se on hyvin harvinainen koko maailmassa, sitä on löydetty Tšekistä, Bosnia-Hertsegovinasta, Ruotsista, Suomesta, Italiasta, Itävallasta ja Japanista. Sen elinympäristöjä ovat lehtometsät ja uhanalaisuuden syitä ovat metsien puulajimuutokset, pellonraivaus, vanhojen metsien ja kookkaiden puiden väheneminen ja lahopuun väheneminen[2].

Tulvaruukkujäkälä löytyi Suomesta 2006, Uudeltamaalta Lohjalta Munkkaanojan purolta. Ainoa esiintymä tuhoutui heti löytämisensä jälkeen, jolloin laji hävisi koko Suomen alueelta ja sen uhanalaisuusluokitus Suomessa on äärimmäisen uhanalainen[2].

Lähteet

  • Pykälä, Juha, 2008. Additions to the lichen flora of Finland. III. Graphis Scripta 20: 19–27.

Viitteet

  1. LIAS names - Search Result LIAS names – A Database with Names of Lichens, Lichenicolous Fungi and Non-Lichenized Ascomycetes. Viitattu 28.04.2018.
  2. a b c Rassi, P., Hyvärinen, E., Juslén, A. & Mannerkoski, I (toim.): ”Jäkälät”, Suomen lajien uhanalaisuus – Punainen kirja 2010, s. 281. Helsinki: Ympäristöministeriö & Suomen ympäristökeskus, 2010. ISBN 978-952-11-3805-8 (nide), ISBN 978-952-11-3806-5 (PDF). Teoksen verkkoversio (viitattu 1.7.2012).
licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI

Tulvaruukkujäkälä: Brief Summary ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Tulvaruukkujäkälä (Ramonia luteola, Vĕzda) on jäkälälaji. Se on hyvin harvinainen koko maailmassa, sitä on löydetty Tšekistä, Bosnia-Hertsegovinasta, Ruotsista, Suomesta, Italiasta, Itävallasta ja Japanista. Sen elinympäristöjä ovat lehtometsät ja uhanalaisuuden syitä ovat metsien puulajimuutokset, pellonraivaus, vanhojen metsien ja kookkaiden puiden väheneminen ja lahopuun väheneminen.

Tulvaruukkujäkälä löytyi Suomesta 2006, Uudeltamaalta Lohjalta Munkkaanojan purolta. Ainoa esiintymä tuhoutui heti löytämisensä jälkeen, jolloin laji hävisi koko Suomen alueelta ja sen uhanalaisuusluokitus Suomessa on äärimmäisen uhanalainen.

licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI