Neotoma és un gènere de rosegadors de la família dels cricètids. El seu registre fòssil es remunta fins al Miocè superior, amb formes com ara N. minutus i N. sawrockensis.[1] Les espècies N. anthonyi, N. bunkeri i N. martinensis, s'extingiren en temps més recents. L'àmbit de distribució d'aquest grup s'estén des del nord-oest del Canadà fins a Nicaragua. Segons l'espècie, tenen una llargada de cap a gropa de 150–230 mm, una cua de 75–240 mm i un pes de 199–450 g. El nom genèric Neotoma significa 'tall nou' en llatí.[2]
Aquest gèneres està dividit en 3 subgèneres, que inclouen 19 espècies.
Neotoma és un subgènere de rosegadors de la família dels cricètids.[1] Les seves espècies, que són 17 de les 19 que conformen tot el gènere Neotoma, es diferencien de les altres dues espècies del gènere per tenir la cua nua o amb pocs pèls.
Neotoma és un subgènere de rosegadors de la família dels cricètids. Les seves espècies, que són 17 de les 19 que conformen tot el gènere Neotoma, es diferencien de les altres dues espècies del gènere per tenir la cua nua o amb pocs pèls.
Neotoma és un gènere de rosegadors de la família dels cricètids. El seu registre fòssil es remunta fins al Miocè superior, amb formes com ara N. minutus i N. sawrockensis. Les espècies N. anthonyi, N. bunkeri i N. martinensis, s'extingiren en temps més recents. L'àmbit de distribució d'aquest grup s'estén des del nord-oest del Canadà fins a Nicaragua. Segons l'espècie, tenen una llargada de cap a gropa de 150–230 mm, una cua de 75–240 mm i un pes de 199–450 g. El nom genèric Neotoma significa 'tall nou' en llatí.