dcsimg

Melgó litoral ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

El melgó litoral, melgó repent, trèvol de llapassa o userda borda (Medicago littoralis)[1] és una espècie de la família de les fabàcies que habita principalment a la conca del Mediterrani. Les seves tiges són poc piloses, prostrades, ramoses. Les seves fulles són, trilobades (com a la resta del gènere Medicago), petites, allargades, lleugerament pubescents, cuneïformes, en forma de cor, denticulades al seu marge. Les estípules quasi lanceolades, dentades i tubulades. Els peduncles axil·lars, amb prou feines més llargs que les fulles, piloses, filiformes, acabades en dues o quatre flors grogues. Les beines són petites, comprimides, glabres, enrotllades en espiral sobre ella mateixa, formant tres o quatre voltes com a màxim, proveïdes al seu extrem d'agullons rígids, rectes, tubulats, terminats en un ganxo doblegat al seu àpex.[2]

Referències

  1. Vallés i Xirau, Joan (dir.). «Noms de plantes». Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. (Diccionaris en Línia), 2009.
  2. de Monet de Lamarck, Jean-Baptiste. Encyclopédie méthodique ou par ordre de matières: botanique, Volum 3 (en francès). París: Panckoucke, 1813, pàg. 526 [Consulta: 16 abril 2013].

Enllaços externs

En altres projectes de Wikimedia:
Commons
Commons (Galeria)
Commons
Commons (Categoria) Modifica l'enllaç a Wikidata
Viquiespècies
Viquiespècies


license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Melgó litoral: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

El melgó litoral, melgó repent, trèvol de llapassa o userda borda (Medicago littoralis) és una espècie de la família de les fabàcies que habita principalment a la conca del Mediterrani. Les seves tiges són poc piloses, prostrades, ramoses. Les seves fulles són, trilobades (com a la resta del gènere Medicago), petites, allargades, lleugerament pubescents, cuneïformes, en forma de cor, denticulades al seu marge. Les estípules quasi lanceolades, dentades i tubulades. Els peduncles axil·lars, amb prou feines més llargs que les fulles, piloses, filiformes, acabades en dues o quatre flors grogues. Les beines són petites, comprimides, glabres, enrotllades en espiral sobre ella mateixa, formant tres o quatre voltes com a màxim, proveïdes al seu extrem d'agullons rígids, rectes, tubulats, terminats en un ganxo doblegat al seu àpex.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA