dcsimg

Corophiida ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

De Corophiida zijn een infraorde van mariene kreeftachtigen. Het zijn vlokreeftjes die afgeleid zijn van benthische voorouders met een detritivore levenswijze. Binnen deze infraorde zijn er zowel ongespecialiseerde vormen zoals de Aoroidea die zich vooral met detritus voeden, als gespecialiseerde groepen die zich voeden met algen (Amphitoidae) of hout (Cheluroidea). Ook de kokerbewonende langsprietkreeftjes behoren tot deze infraorde.[2]

Systematiek

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Leach, W.E., (1814) Crustaceology. The Edinburgh Encyclopædia. 7:385–437.
  2. Myers, A. A. & Lowry, J. K., (2003). A Phylogeny and a New Classification of the Corophiidea Leach, 1814 (Amphipoda). Journal of Crustacean Biology 23: 443-485.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL

Corophiida: Brief Summary ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

De Corophiida zijn een infraorde van mariene kreeftachtigen. Het zijn vlokreeftjes die afgeleid zijn van benthische voorouders met een detritivore levenswijze. Binnen deze infraorde zijn er zowel ongespecialiseerde vormen zoals de Aoroidea die zich vooral met detritus voeden, als gespecialiseerde groepen die zich voeden met algen (Amphitoidae) of hout (Cheluroidea). Ook de kokerbewonende langsprietkreeftjes behoren tot deze infraorde.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL