dcsimg

Graptemys ernsti ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

Herpetologie

Graptemys ernsti is een schildpad uit de familie moerasschildpadden (Emydidae).[2] De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Jeffrey E. Lovich & Clarence John McCoy in 1992.

Uiterlijke kenmerken

Het schild bereikt een maximale lengte van 28,5 centimeter, mannetjes blijven kleiner. Het schild is groen tot bruin van kleur en is relatief koepelvormig. Op het midden van het schild is een donkere tot zwarte kiel aanwezig, waarbij de hoornplaten een stekelachtige punt hebben aan de bovenzijde. De poten en kop zijn groen en duidelijk geel gestreept, de kop heeft een masker bestaande uit een enigszins vierkante gele vlek tussen de ogen en een halvemaanachtige vlek achter ieder oog.[3]

Verspreiding en habitat

De habitat bestaat uit wat grotere rivieren en andere wateren met een zanderige of korrelige ondergrond en veel ondergedoken objecten en vegetatie om te schuilen en te zonnen. De soort komt alleen in de Verenigde Staten voor.

Bronvermelding

Referenties
  1. (en) Graptemys ernsti op de IUCN Red List of Threatened Species.
  2. Peter Uetz & Jakob Hallermann, The Reptile Database – Graptemys ernsti.
  3. C.H. Ernst, R.G.M. Altenburg & R.W. Barbour, Turtles of the World.
Bronnen
  • (en) Peter Uetz & Jakob Hallermann - The Reptile Database – Graptemys ernsti - Website Geconsulteerd 21 mei 2015
  • (en) - Peter Paul van Dijk, John B. Iverson, Anders G. J. Rhodin, H. Bradley Shaffer & Roger Bour - Turtles of the World, 7th Edition: Annotated Checklist of Taxonomy, Synonymy, Distribution with Maps, and Conservation Status - ISSN 10887105 (2014) - Website
  • (en) C.H. Ernst, R.G.M. Altenburg & R.W. Barbour - Turtles of the World - Website
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL

Graptemys ernsti: Brief Summary ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

Graptemys ernsti is een schildpad uit de familie moerasschildpadden (Emydidae). De soort werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Jeffrey E. Lovich & Clarence John McCoy in 1992.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL