dcsimg

Mona aranya llanosa meridional ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

La mona aranya llanosa meridional (Brachyteles arachnoides) és un primat atèlid endèmic del Brasil, on viu als estats de Paraná, São Paulo, Rio de Janeiro, Espírito Santo i Minas Gerais. En portuguès se'l coneix com a mono carvoeiro, que significa mico carboner.[1][2]

És l'espècie més gran de mico del Nou Món. Els mascles mesuren uns 55–78 cm, sense comptar la cua, que mesura uns 74–80 cm, i pesen uns 9,6–15 kg. Les femelles tenen una longitud de 46–63 m, la cua de 65–74 cm i un pes de 8–11 kg.[3][4] Tenen la cua completament prènsil.

Referències

 src= A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mona aranya llanosa meridional Modifica l'enllaç a Wikidata


license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA

Mona aranya llanosa meridional: Brief Summary ( Catalan; Valencian )

provided by wikipedia CA

La mona aranya llanosa meridional (Brachyteles arachnoides) és un primat atèlid endèmic del Brasil, on viu als estats de Paraná, São Paulo, Rio de Janeiro, Espírito Santo i Minas Gerais. En portuguès se'l coneix com a mono carvoeiro, que significa mico carboner.

És l'espècie més gran de mico del Nou Món. Els mascles mesuren uns 55–78 cm, sense comptar la cua, que mesura uns 74–80 cm, i pesen uns 9,6–15 kg. Les femelles tenen una longitud de 46–63 m, la cua de 65–74 cm i un pes de 8–11 kg. Tenen la cua completament prènsil.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Autors i editors de Wikipedia
original
visit source
partner site
wikipedia CA