dcsimg
Sean McCann   cc-by-nc-sa

Halictidae (Sweat Bees) is a family of bees & apoid Wasps.

EOL има податоци за 22 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Halictidae. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Halictidae

Средините во кои живеат многу видови на Halictidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Halictidae.

Sean McCann   cc-by-nc-sa

Живеалишта на Halictidae

Средините во кои живеат многу видови на Halictidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Halictidae.