dcsimg
2013 Simon J. Tonge   cc-by-3.0

Tupaiidae (Treeshrews) is a family of mammals. They are frugivores. Reproduction is dioecious. Treeshrews rely on arboreal (locomotion) to move around.

сите записи
сите записи
сите записи

EOL има податоци за 27 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Tupaiidae. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Tupaiidae

Средините во кои живеат многу видови на Tupaiidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Tupaiidae.

2013 Simon J. Tonge   cc-by-3.0

Живеалишта на Tupaiidae

Средините во кои живеат многу видови на Tupaiidae. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Tupaiidae.