dcsimg
Neil Strickland   cc-by

Rodentia (Rodents) is a group of mammals. There are 2403 species of rodents, in 601 genera and 78 families. This group has been around since the Thanetian Age. Rodents are herbivores. Reproduction is dioecious.

сите записи
сите записи

EOL има податоци за 18 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на Глодари. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на Глодари

Средините во кои живеат многу видови на Глодари. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Глодари.

Neil Strickland   cc-by

Живеалишта на Глодари

Средините во кои живеат многу видови на Глодари. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови Глодари.