dcsimg
Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Actinopterygii (Bony Fishes) is a group of vertebrates. There are 32514 species of bony fishes, in 4922 genera and 512 families.

EOL има податоци за 26 атрибути, и тоа:

Познати јавувања, собрани примероци и набљудувања на зракоперки. Погледајте го овој вид на GBIF

Живеалишта на зракоперки

Средините во кои живеат многу видови на зракоперки. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови зракоперки.

Bernard DUPONT   cc-by-sa-2.0

Живеалишта на зракоперки

Средините во кои живеат многу видови на зракоперки. Изберете една средина за да го видите нејзиниот контролен список на видови зракоперки.